Film Erasmiaanse Namen nu aangevuld met 15 nieuwe namen

De herdenkingsfilm Erasmiaanse Namen, geproduceerd door Stichting Sanderling in april 2020, stelde het Erasmiaans Gymnasium in staat om ook tijdens de coronacrisis stil te staan bij haar oorlogsslachtoffers. Daarnaast was de film bedoeld als aftrap en aanjager van het educatieve project Erasmiaanse Namen. Sinds het maken van de film zijn echter vijftien extra oorlogsslachtoffers gevonden. Hun namen zijn nu aan de film toegevoegd. Om dit mogelijk te maken, is extra filmmateriaal opgenomen, extra muziek gemaakt en is opnieuw gemonteerd. De nieuwe namen zijn ingesproken door leerlingen en opgeschreven door Bart Domburg. De film is nu zo mogelijk nog indrukwekkender dan de versie van 2020.

Achtergrond en makers

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn 130 Erasmianen omgekomen door oorlogshandelingen. Onder hen zijn 80 Joodse Erasmianen. Onder de andere slachtoffers waren verzetsstrijders, krijgsgevangenen, militairen, burgers die omkwamen in Japanse interneringskampen en burgers die omkwamen bij bombardementen en beschietingen.

In deze herdenkingsfilm zijn hun namen te zien, opgeschreven door kunstenaar Bart Domburg en ingesproken door leerlingen. De film is gemaakt door filmmaker Juriën Cornelissen van Convoi Films. De muziek is speciaal voor deze film gecomponeerd door Charley van Veldhoven. Het idee kwam van oud-leerling Anne Schram.

Dank aan allen die dit mogelijk maakten

De oorspronkelijke film uit 2020 werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van 89 oud-leerlingen en oud-docenten van het Erasmiaans. Daarnaast ontving Stichting Sanderling een bijdrage van IMDESTO Foundation, het Erasmiaans Gymnasium en Semper Floreat, de oud-leerlingenvereniging van het Erasmiaans. Om de oorspronkelijke film aan te kunnen vullen met de nieuwgevonden namen, ontving Stichting Sanderling een bijdrage van het vfonds Erasmiaanse Namen is mede mogelijk gemaakt door vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg), Elise Mathilde Fonds, de Erasmusstichting en het Erasmiaans Gymnasium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *